Prusa i2, deel 0: Introductie

Prusa Mendel i2
Toen ik toevallig een Arduino zag vroeg ik me af wat voor moois je daar allemaal mee zou kunnen bouwen. Een autootje, een helikopter… Leuk natuurlijk, maar één toepassing wekte mijn interesse het meest: een 3D printer!

Ik heb totaal geen ervaring met 3D printers, elektronica, componenten, of solderen, maar ik heb besloten dat allemaal te gaan leren en een RepRap Prusa Mendel i2 printer te gaan bouwen. Om te beginnen ga ik zoveel mogelijk de geijkte paden bewandelen, want ik vermoed dat het dan al lastig genoeg is. Als het eenmaal werkt kan ik weer nieuwe technieken en experimenten proberen op mijn bestaande printer, en kan ik de onderdelen printen voor andere toekomstige projecten.

Om te beginnen moet ik door alle RepRap informatie filteren om uit te vogelen hoe ik mijn printer precies zou gaan bouwen. Welke afmetingen, welke plastic onderdelen, welke elektronica komt er in?

In de komende blogserie zal ik iedereen op de hoogte houden van mijn voortgang, de keuzes die ik maak en de dingen die ik heb geleerd. Op die manier hoop ik andere Beneluxe RepRappers te helpen bij het bouwen van hun eigen 3D printer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax